21 Temmuz 2012 Cumartesi

tuzlu simit

bu tarifin hayat kurtardığını düşünüyorum.....  yanında kek   veya kurabiyeyle aniden gelen misafirleriniz için birebir........son zamanlarda aniden gelen misafirlerime mahcup olmamak hoşuma gitti....uzun zaman tazeliğini muhafaza etmesi artılarından biri...

 malzemeler
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
yarım su bard süt
yarım paket margarin oda sıcaklığında
1 tane yumurta sarısı üzerine
3 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
üzerine kuru haşhaş veya çörekotu
yapılışı
malzemeleri sırasıyla ekleyerek karıştırın kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin
şekil verdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün haşhaş serpin 180 derece fırında kızarana kadar pişirin
afiyet bal şeker olsun

1 yorum:

  1. Uzun bir aradan sonra tekrar sizinleyim :) 11 ayın sultanı Ramazanın güzel geçmesi dileklerimle...

    YanıtlaSil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters