26 Ağustos 2014 Salı

muzlu parfe

bu sıcak günlere yarenlik edecek bir tarif....dondurma yerine geçebilecek bir lezzet  ve de kolay....
malzemeler ve yapılışı 
1 paket krem şantiyi 2 su bardağı soğuk sütle çırpın 
2 tane muz küp küp doğrayın 
2 paket kakaolu pötibör bisküvi kırın 
yarım su bardağı damla çikolata
yarım su bardağı ceviz ve ya fındık 
yarım bardak hindistan cevizi
tüm malzemeleri karıştırın 
streç filmle kalıbı  kaplayın 
karıştırdığınız malzemeleri kalıba bastırın 
buzlukta en az 3 saat dondurun 
servis öncesi çıkarın 
üzerine çikolata sosu dökün 
afiyetle


1 yorum:

  1. hemen denedik afiyetle yedik.. ama ekstra kayısı kurusu ve incir ekledik..niye ekledik hiçbir fikrmiz yok :) amacımız rekabet olabilir :)

    nmtl!

    YanıtlaSil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters