12 Eylül 2014 Cuma

çikolata kremalı pasta

hayırlı cumalar...dün eklemem gereken tarifi bir gün gecikme ile ekliyorum ....instagramda eklediğim bu fotoğrafa kızım yorum yazmış 'anne bu fotoğrafları niye yayınladın kimse yapmaz ' diye 
fotoğrafları eklememin sebebi her şey mükemmel olamayabiliyor annebal da yapsa bazen 2+2= 4 etmiyor)  her zaman tutan kek tarifi bir seferde tutmayabiliyor ama buna rağmen sonuç güzel bir pasta olabiliyor....tadı o kadar güzel anlatamam ...muzdarip olduğum bir yönü var kaşıkla servis yapıyorsunuz tabakta muhteşem durmuyor ama bir çatal aldığınızda görüntünün çok da mühim olmadığını görüyorsunuz
neyse tam anlamanız için deneyip lezzetine bakmanız gerekiyor
tarif canım arkadaşım fatma bayrakçekenden yıllarca londra da yaptı yedik yetmedi ankaraya geldiğinde de yaptı ve afiyetle yedik seni seviyorum fatımam...bu sevgide bu pastanın önemi ne kadar onu bilemiyorum =))

malzemeler ve yapılışı 
keki
4 tane yumurta
3 türk kahve fincanı şeker
3 türk kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya
 5 çorba kaşığı limon suyu 
yumurta ve şekeri 5-6 dakika mikserle çırpın 
şeker eriyince unu kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin 
mikserle 1 dakika çırpın 
tahta kaşıkla yavaşca karıştırın yağlı kağıd serdiğiniz yuvarla borcama dökün 
180 derece fırında yaklaşık 30 -35 dak pişirin ( her fırına göre değişebiliyor)
kreması 
1 su bardağı +2 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı kakao
6 su bardağı süt (1kg)
3 yumurta
50 gr bitter çikolata
un şeker kakao toz halde karıştırılır süt ve bitter çikolata ekleyin 
karıştırarak kaynatın 
kaynattıktan sonra altını kapatın 10 dakika ılıtın 
yumurtaları teker teker kırarak mikserle çırpın 
yoğun kıvamlı bir krema oluyor
kremayı pasta yapımı bitene kadar ara ara mikserle çırpın 
ara kreması
1 paket krem şanti 
1 bardak süt 
çırpın buzdolabında bekletin 
yapımı

büyükçe yuvarlak bir kaba  kremanın yarısına kadarını boşaltın keki ikye bölün parçalandıysa önemli deyil parça parça alarak kesin kremanın üzerine yerleştirin kabın kenarlarına gelecek şekilde dizin 
yerleştirdiğiniz kek parçalarını kaşık yardımıyla sütle ıslatın 
ara kremasını dolaptan çıkarın kekin her tarafına sürün kalan kek parçalarını 
şantinin üzerine dizin sütle ıslatın kalan kremanın hepsini kek parçalarının üzerine dökün 
üzerini streçleyip dolaba kaldırın muhakkak bir gece bekletin 
yoğun çikolata kremalı muhteşem pastanız hazır 
afiyetle
dip not= ben  bu pastayı sevgili komşum aynur hanımın yapmasını istiyorum =) o muhteşem el lezzeti neler katar bu güzelliğe acaba ?




3 yorum:

  1. cok bilen komsu sultan12 Eylül 2014 23:06

    Ahhh ben blogger olcam dusunebilyormusun..firinin markasindan firinin hangi katinda pisircegine ,hangi tepsiyi kullancagini,orta boy yumurta, falan filan 😂😂

    YanıtlaSil
  2. emine hanımcım kaçıncı yazdığım yorum,google yiyo benim yorumlarımı hep sanırsam :( deniyceemi yazıyım sadece bu sefer,bakalım nolcek :(

    YanıtlaSil
  3. Benim ünlü olabildiğim tek pastam,,, onu bile yapmıyorum artık, tadımız tuzumuz kalmadı,,, anılaaaarrr, dırırııııın, anılaaaarrrr, şimdi gözümde canlandılaaaarrrr.dırırııınn

    YanıtlaSil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters